4gamers.be

The Pokémon Company richt pijlen op muziekproject van fans

Door Jay, 19-02-2016 13:40, bron: kotaku

In 2011 werd via Kickstarter een campagne gelanceerd voor Pokémon Reorchestrated: Kanto Symphony, een fanproject om de muziek van Pokémon opnieuw te mixen met een symfonisch orkest. Het project was een succes en de nieuwe muziek kwam ook op Spotify en iTunes te staan, waar het nu nog steeds staat. Waar de muziek niet meer staat, echter, is op YouTube.

Ondanks het feit dat men voor de muziek de nodige goedkeuringen had, heeft The Pokémon Company toch klachten ingediend tegen het YouTube-kanaal van het project, dat recent actief werd en voorzien van muziekvideo's. Door die klachten heeft YouTube het kanaal in kwestie inmiddels verwijderd, terwijl de muziek zelf wel nog op iTunes te koop is.

Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk, maar het is bekend dat The Pokémon Company vaak agressief optreedt tegen fanprojecten. Het zou kunnen dat een medewerker bij The Pokémon Company een klacht heeft ingediend zonder echt op de hoogte te zijn van de toestemming die de fans al dan niet hadden, maar het zal nog even afwachten zijn om te zien of er nog verdere actie zal volgen dan wel of de aangerichte schade kan worden teruggedraaid.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.