4gamers.be

EA houdt Donald Trump-promo met Mass Effect tegen

Door papfles, 05-04-2016 09:31, bron: https://amp.twimg.com/v/1d8ca60b-fd6f-4152-9753-4c9356eeb9bc

Fans kunnen altijd zelf wel eens iets in elkaar proppen, maar als een presidentskandidaat het besluit te retweeten komt het natuurlijk plots bij veel meer mensen terecht en is de aandacht voor bepaalde zaken veel groter. Dat bleek ook te gebeuren met een video die Mass Effect gebruikte om over Trump te spreken, met onder meer het Trump Effect in plaats van Mass Effect.

EA was echter niet onder de indruk en liet de tweet onmiddellijk weer verwijderen, met als uitleg dat men "niet toelaat dat [EA-materiaal] gebruikt wordt in politieke campagnes". Een van de designers van Mass Effect 3 ging zelfs een stapje verder en omschreef het als "gross as hell" en vond het wel geweldig dat "Trump zichzelf vergelijkt met de Illusive Man, de slechterik in de game", al wijzen anderen erop dat Trump zichzelf waarschijnlijk met Shepard identificeert. De oorspronkelijke video is via de oorspronkelijke poster wel nog altijd te zien (zoals je hieronder merkt). Op YouTube is de video wel al weer weggehaald, al vinden sommigen dat het binnen "fair use" valt.

 


 

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.