4gamers.be

Amerikaans congreslid kocht Steam games met campagnegeld

Door Jay, 06-04-2016 12:30, bron: sandiegouniontribune

In de VS is congreslid Duncan Hunter op het matje geroepen omdat hij campagnegeld heeft uitgegeven aan Steam games, iets waarvoor dat campagnegeld natuurlijk niet bedoeld is. Met de kredietkaart die hij kreeg om campagnekosten te betalen zou hij vorig jaar voor 1302 dollar aan Steam games hebben gekocht. Destijds was (misschien door hem maar mogelijk door iemand anders, zijn zoon) aangegeven dat het om persoonlijke uitgaven ging die hij nog zou terugbetalen, maar dat is vervolgens niet gebeurd en dus moet hij zich nu verantwoorden.

Hunter legt de schuld voor de hele kwestie bij zijn zoon, die de kredietkaart van zijn vader zou hebben gebruikt voor het aankopen van een game. Volgens Hunter werd vervolgens nog meerdere keren zonder toestemming geld van zijn kredietkaart gehaald, toen hij probeerde om de toegang tot Steam stop te zetten. Hoe dit dan precies kon gebeuren, is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat Hunter een excuus zoekt en Steam afschildert als een scam.

Hunter wil nu proberen om het geld terug te krijgen, maar het valt nog af te wachten of dit alles binnen de voorwaarden van het refund policy van Steam valt. Alleszins is duidelijk dat het destijds niet bij slechts één aankoop is gebleven. In 2 maanden tijd werden 68 Steam aankopen gedaan, van 5 dollar tot meer dan 95 dollar. Of het allemaal games betreft, is niet zeker. Het zou namelijk kunnen dat de zoon één game heeft gekocht en vervolgens aan de slag is gegaan met microtransacties, maar hoe dan ook is het weinig geloofwaardig dat Steam zomaar geld zou hebben weggenomen zonder medeweten of toestemming van hetzij de vader hetzij de zoon.

Het valt nu af te wachten of Hunter een sanctie zal krijgen voor de hele zaak. Eerder kwam hij ook al in opspraak omdat hij, toen gestemd werd over een wet die vaping op vliegtuigen zou verbieden, tijdens de zitting zelf aan de slag ging met het "e-juice".

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.