4gamers.be

Valve pronkt met VR-mogelijkheden

Door Jay, 06-04-2016 15:20

Vandaag is SteamVR officieel gelanceerd, wat onder meer inhoudt dat Valve een mooie website heeft voorzien die je de nodige uitleg geeft over het platform. Daarnaast wordt via video's getoond wat de mogelijkheden zijn en wat ons betreft is de manier waarop Valve het doet een van de beste manieren tot nu toe om virtual reality te promoten voor wie het niet zelf kan ervaren.

Valve plaatste spelers namelijk in een ruimte met green screen, wat maakt dat de virtuele omgeving op het green screen geplaatst kon worden. Daardoor kunnen buitenstaanders de spelers op een scherm zien terwijl ze in die virtuele omgeving vertoeven. De speler zelf ziet alles vanuit first-person en zit zo zelf in de spelwereld, terwijl de omgeving de speler in third-person in diezelfde spelwereld ziet opgaan.

Ook leuk is om te zien wat Valve nog meer in petto heeft. Zo gaat het niet alleen om het spelen van virtual reality games, maar ook om het beleven van ervaringen, zoals vertoeven op een hoge bergtop of in een verlaten landschap. Ook kan je non-VR games op een virtueel groot scherm spelen en kan je op een unieke manier in virtual reality, met extra diepgang en mogelijkheden, DOTA 2-wedstrijden volgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.