4gamers.be

Gelekte specs nieuwe PS4 opnieuw bevestigd

Door Jay, 19-04-2016 17:14, bron: eurogamer

Eerder vandaag al kwam Giant Bomb met informatie naar buiten over de nieuwe PS4 die er nu toch wel echt lijkt aan te gaan komen, en hun beweringen worden nu ondersteund door Digital Foundry. Ook zij hebben toegang tot de bron van Giant Bomb en ze bevestigen dat de eerder gelekte informatie klopt. Ontwikkelaars kunnen momenteel dus al aan de slag met de nieuwe PS4K, zoals het ding voorlopig veelal genoemd wordt, al zou de codenaam NEO zijn. Ook de specs van die nieuwe dev kits zijn bekend en zorgen zoals je kan zien wel voor een aanzienlijke boost tegenover het huidige model.

Opvallend is wel dat Sony de Blu-ray speler niet zou opwaarderen en dus zou de nieuwe UHD 40K filmstandaard niet echt een optie zijn. Wat de grafische kant van het verhaal betreft zou de nieuwe PS4 dan ook vooral op vlak van fidelity en framerate een boost kunnen betekenen tegenover nu, met upscaling naar 4K.

Ook langs de kant van een eventueel nieuwe Xbox One is er trouwens nog wat nieuws. Blijkbaar zou Microsoft effectief verschillende prototypes met nieuwe, betere hardware aan het testen zijn. De kans lijkt dus groter en groter dat we verbeterde versies van de PS4 en Xbox One zullen krijgen, mogelijk dit jaar nog. Belangrijk is natuurlijk wel om in gedachten te houden dat veel nog kan veranderen tegenover prototypes en dev kits die nu de ronde doen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.