4gamers.be

1666: Amsterdam van Assassin's Creed bedenker laat zich zien

Door Jay, 02-05-2016 00:05

Er zijn (off-screen) gameplaybeelden opgedoken van 1666: Amsterdam, een project van Patrice Désilets, de bedenker van de originele Assassin's Creed. Het is de eerste keer dat we echt wat van 1666: Amsterdam te zien krijgen. Tot nu toe kenden we het project vooral in het kader van getouwtrek tussen Désilets en Ubisoft. Désilets vond namelijk dat 1666 zijn eigendom was, terwijl Ubisoft het ook opeiste. Heel recent nog maar heeft Ubisoft het handelsmerk teruggegeven aan Désilets, wat maakt dat het nu opduiken van de beelden vermoedelijk geen toeval is.

Wat we zien, is een demonstratie van de game van 2 jaar geleden. Het spel werd aanvankelijk klaargestoomd voor PS3 en Xbox 360, dus daar moet wel rekening mee gehouden worden bij het bekijken van de beelden. De bedoeling was om een game te maken met de gouden jaren van Amsterdam als setting. Al bij al lijkt de game wel redelijk wat weg te hebben van een Assassin's Creed game, zij het met specifieke accenten, zoals het veelvuldig gebruik van dieren.

Of 1666: Amsterdam ooit nog verder afgewerkt zal worden voor de huidige of een nieuwe generatie consoles, valt af te wachten maar toch eerder te betwijfelen. De kans is wel reëel dat elementen van 1666: Amsterdam terug te vinden zijn in Ancestors: The Humankind Odyssey, de game die Désilets met zijn eigen studio maakt. Die game werd in 2015 al aangekondigd, zij het toen zonder veel meer informatie, en sindsdien is er over de game eigenlijk ook niets meer naar buiten gekomen. Naar een stand van zaken is het dan ook gissen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.