4gamers.be

Battlefield makers lachen met nieuwe Call of Duty

Door Jay, 03-05-2016 11:48

Inmiddels is Call of Duty: Infinite Warfare onthuld en aanstaande vrijdag is het de beurt aan de nieuwe Battlefield. Dat ze bij DICE op grafisch vlak vaak sterker uit de hoek komen dan de Call of Duty studio's is geen geheim, en dat beseffen ze zelf blijkbaar ook maar al te goed.

Enkele DICE-werknemers hebben via social media gereageerd op de onthulling van de nieuwe Call of Duty en veel goede woorden had men er niet voor over. Roland Smedberg, Video & Media Editor bij DICE, lachte bijvoorbeeld met de "2010 graphics" die de trailer toonde en ook van de montage was hij niet echt onder de indruk. Ook technische aspecten, zoals de depth of field en de lighting, waren volgens Smedberg ondermaats. "Al bij al geen slecht ogende game," besluit hij wel.

Met zo'n uithaal naar de concurrentie stelt Smedberg zich natuurlijk wel kwetsbaar op ook. Het wordt nu namelijk erg makkelijk om hem en bij uitbreiding heel DICE een koekje van eigen deeg te geven wanneer vrijdag de nieuwe Battlefield geen super positieve impact weet te realiseren. Smedberg heeft er echter vertrouwen in. "Komende vrijdag zal het internet smelten", klinkt het. Dat we na Star Wars Battlefront opnieuw op een grafisch hoogstandje getrakteerd zullen worden, daar twijfelen we op zich niet aan, maar een game is meer dan graphics alleen natuurlijk.

Smedberg was niet de enige DICE-werknemer die zich wat neerbuigend uitliet over de nieuw Call of Duty. Ook Randy Evans, die de onthullingstrailer van de nieuwe Battlefield verzorgt, vergelijkt de game met een game van 10 jaar geleden qua graphics, en Julian Manolov, engineer bij DICE, zag vooral veel CGI en weinig gameplay. Hopelijk voor hem wordt vrijdag wel de nodige gameplay getoond dan.

Al bij al geen al te professioneel of fatsoenlijk gedrag dus van deze heren, al zijn er ook DICE-werknemers die zich positief hebben uitgelaten over de nieuwe Call of Duty. Dennis Brännvall, lead designer bij DICE, bijvoorbeeld zei dat de nieuwe Call of Duty er weer erg leuk uitzag, en dat hij veel respect en bewondering heeft voor zijn vrienden bij Infinity Ward. Natuurlijk zijn er wel die denken dat deze tweet alleen maar geplaatst is als tegengewicht voor de andere negatieve tweets, om zo de schade voor het imago van DICE wat te beperken.

Hoe dan ook: enkele makers van Battlefield hebben zich hier niet van hun beste kant laten zien, hetgeen ze inmiddels zelf ook hebben ingezien. Smedberg bijvoorbeeld heeft zich al verontschuldigd voor zijn "slip up". "Er is een manier om je persoonlijke meningen te uiten en onvolwassen en onrespectvol zijn is niet zo'n manier," klinkt het. "Mijn eerste, en laatste, flater. Sorry."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.