4gamers.be

Wasteland 2-studio dwingt andere game tot naamsverandering

Door papfles, 04-05-2016 11:35, bron: store

We hebben al meerdere situaties gehad waarin een partij gevraagd wordt om de naam van een game aan te passen omdat het zou botsen met een ander handelsmerk (Mojang en Bethesda rond Scrolls / Elder Scrolls bijvoorbeeld). Als gamer is het soms fronsen waarom partijen dit doen, al zou het ook veel te maken hebben met het principe dat als men het niet aankaart, een volgende partij dat kan gebruiken als argument om niet te moeten aanpassen.

Wat het ook moge zijn, de mensen achter Wasteland 2 hebben via hun advocaten een "cease & desist" order uitgestuurd naar de maker van Alien Wasteland, een FPS die gemaakt wordt door 1 persoon. De mededeling ging specifiek over het Wasteland-gedeelte van de game en dus heeft hij zijn naam moeten aanpassen, waardoor het nu Action Alien heet.

Hij deed dit om niet al te veel tijd te verliezen en ook geen gigantische gerechtskosten te moeten dragen, ook al vond hij de klacht behoorlijk bedenkelijk. InXile zegt dan weer dat de maker van Alien Wasteland enkel de naam wou veranderen als hij ervoor betaald werd, waardoor men zich genoodzaakt zag om het via advocaten te spelen in plaats van een onderlinge oplossing te vinden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.