4gamers.be

Epic-oprichter haalt weer uit naar pc-plannen van Microsoft

Door YoniVL, 04-05-2016 11:45, bron: pcgamer

Tim Sweeney, de oprichter van Epic Games, heeft het niet helemaal begrepen op Microsoft en dan vooral op diens plannen voor de pc-markt. Dat liet hij eerder al eens blijken en nu komt hij met enkele nieuwe uitspraken rond de plannen van Microsoft. Tijdens de GamesBeat Summit in Californië vergeleek Sweeney Microsoft met Facebook. Die laatste was in zijn beginjaren ook meer open, maar sindsdien gelden er steeds meer restricties en worden er ook steeds meer manieren gezocht om snel geld te verdienen. Sweeney vreest eenzelfde evolutie bij Microsoft.

Hij wijst er dan ook op dat momenteel niemand gebruik maakt van UWP, behalve ontwikkelaars die door Microsoft worden betaald. Ook de Windows Store is volgens hem enkel gevuld met snelle ports van Android-games. Sweeney gelooft dat de gameindustrie de voorbije jaren al te veel geleerd heeft om nog in de plannen van Microsoft te trappen. Ook daar maakte hij weer een vergelijking met Facebook.

Microsoft heeft dan wel beloofd om een open platform te behouden, maar Sweeney denkt dat ze nog steeds stap voor stap kunnen terugkomen van die belofte. Vooral omdat ze updates kunnen doorvoeren, zonder dat het daarvoor toestemming nodig heeft van de gebruiker. "Ze kunnen wanneer ze maar willen de spelregels veranderen." Tot slot wijst Sweeney er op dat Microsoft vrijwel nooit verantwoordelijk is geweest voor grote doorbraken op de pc, maar dat het altijd later mee op de kar is gesprongen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.