4gamers.be

Paradox verdedigt negatieve IGN-review van eigen game

Door Jay, 12-05-2016 13:00

Uitgever Paradox heeft een reactie de wereld ingestuurd waarin het een negatieve IGN-review van hun game Stellaris verdedigt. Rond de review in kwestie, en meer specifiek rond de schrijver ervan, was wat ophef ontstaan, voornamelijk onder invloed van de Gamergate beweging.

De reviewer in kwestie is Rowan Kaiser, een freelancer die Stellaris een 6,3/10 gaf. Volgens aanhangers van de Gamergate beweging gaf Kaiser met opzet een slechte score aan het spel. Dit omdat Kaiser volgens hen niet veel moet hebben van John "Totalbiscuit" Bain, de populaire YouTuber die naast heel wat aanhangers dus ook de nodige tegenstanders heeft. Omdat hij zo groot en populair is, is hij natuurlijk een geliefde partner voor uitgevers die hun games willen promoten. (Positief) vermeld worden door Totalbiscuit kan de verkoop van je game namelijk stevig boosten, iets wat Paradox ook gezegd zou hebben tijdens een evenement waar Kaiser aanwezig was. Uit tweets blijkt de afkeer die Kaiser geeft van Totalbiscuit.

De samenzweringstheorie zegt dus dat Kaiser Stellaris een lage score heeft gegeven om zo Paradox te treffen, als straf voor hun positieve houding tegenover Totalbiscuit.

Omdat de kwestie wat uit de hand aan het lopen was, onder meer via Reddit, heeft Paradox nu zelf een reactie naar buiten gebracht waarin het stelt dat van die samenzweringstheorie helemaal niets klopt. Paradox zegt het weliswaar niet helemaal eens te zijn met de review van Kaiser, maar volgens de uitgever heeft de schrijver in eer en geweten zijn review gemaakt. Paradox wijst ook op de professionele ervaring en houding van Kaiser.

Al bij al een klassevolle reactie van Paradox, die je in zijn geheel hier kan nalezen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.