4gamers.be

Onthult Google volgende week Android VR headset?

Door Jay, 12-05-2016 14:14, bron: 9to5google

Wat VR-ontwikkelingen betreft, lijkt Google wat afwezig te zijn geweest, los dan van de introductie van Google Cardboard, waardoor je met karton een omhulsel kan bouwen voor je smartphone, om zo goedkoop virtual reality te kunnen ervaren. Nog goedkoper dan Samsung Gear VR dus. Het ziet er nu evenwel naar uit dat Google volgende week een grote stap zal zetten om zich te mengen in de strijd om het VR-landschap.

Volgens Peter Rojas, een bekende technologiejournalist, zal Google volgende week tijdens zijn Google I/O evenement een Android VR headset onthullen. Dit zou een dedicated VR-headset zijn, die gebruikt kan worden zonder een beroep te moeten doen op een smartphone.

Veel meer is er over deze nieuwe VR-headset niet bekend, dus het valt af te wachten waar Google precies op mikt. Men zou zich namelijk in de strijd kunnen gooien tegen de Oculus Rift en HTC Vive, maar misschien mikt Google wel op een goedkoper alternatief dat door meer mensen aangeschaft zou worden. Voorlopig lijkt het eerder in de richting van dat laatste te gaan, omdat de headset van Google naar verluidt minder krachtig zou zijn dan de HTC Vive en Oculus Rift. Ook een verbeterde versie van Google Cardboard, waarbij dan wel nog steeds een smartphone nodig is, zou nog deel kunnen uitmaken van de VR-plannen van Google.

Hoe dan ook is duidelijk dat ook Google zijn pijlen op virtual reality richt. Gisteren nog dook via een Unreal Engine update plots "AndroidVR" op, wat dus doet vermoeden dat Google inderdaad met een nieuw platform op de proppen gaat komen. Ook zou Google  virtual reality beter willen integreren in het Android-platform. Voorlopig is Cardboard bijvoorbeeld gewoon een app, maar ondersteuning voor virtual reality native inbouwen in het Android-besturingssysteem zou de kwaliteit kunnen verbeteren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.