4gamers.be

Naughty Dog zette "seksistische" Uncharted 4-tester buiten

Door papfles, 24-05-2016 09:45, bron: links

Een game moet je goed testen als je niet wil dat het publiek het spel aan de sabel rijgt vanwege een slechte optimalisatie. Ook qua verhaal en andere elementen kan het handig zijn om het publiek even je game te laten spelen, zodat je een inzage krijgt in wat anderen denken, mensen die niet dagdagelijks met de game bezig zijn.

In het geval van Uncharted 4: A Thief's End moest men daarbij echter wel een tester aan de deur zetten vanwege seksistische opmerkingen. Zo bespreekt Neil Druckmann, de co-director, nieuwe personages met zijn lead character concept artist en wordt ook regelmatig de vraag gesteld wat het zou geven als dit specifieke personage vrouwelijk was, om zo in te schatten of dit de situatie zou veranderen. Op die manier probeerde Naughty Dog om sterke personages te maken, los van hun geslacht.

Het volgende stuk bevat spoilers over de game, dus als je deze nog wil spelen, is het best om deze passage niet te markeren. Sowieso doen we ons best om ook in dit stuk het zo vaag en algemeen mogelijk te houden: Tijdens de game is er een vechtscène waarbij Nathan Drake het niet onder de markt heeft tegen een jongedame, net zoals er ook op een bepaald moment een meisje getoond wordt in plaats van een jongen. Einde passage.

Dit was niet naar de zin van deze specifieke gametester, die reageerde met "Jullie [hebben toch ook niet toegegeven], Naughty Dog? Dat is voor mij het einde van Uncharted.[...] Dit is fucking onzin", zei de tester blijkbaar, waarna hij gewoon aan de deur werd gezet "vanwege zijn seksistische uitlatingen". Druckmann vond het in elk geval compleet absurd waarom hun personage-keuzes dusdanige reacties moesten losweken, terwijl hij net uitging van de gedachtegang dat het geen verschil zou mogen maken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.