4gamers.be

Ex-Valve medewerker klaagt bedrijf aan

Door papfles, 25-05-2016 10:09, bron: eurogamer

Valve is voor vele mensen, fans en ontwikkelaars, een droom als werkgever. Toch heeft het bedrijf nu een rechtszaak aan zijn been, ter waarde van 3,1 miljoen dollar. Een voormalige werknemer vindt immers dat ze onterecht werd ontslagen en wil dus compensatie.

Ze begon als Spaans vertaler en vroeg om vanuit Los Angeles te mogen werken, omdat ze een geslachtsoperatie wenste te ondergaan. Dat werd toegestaan, maar Valve paste haar positie aan, van werknemer naar "onafhankelijk aannemer", ook al voerde ze exact dezelfde taken uit als voordien. Dat was niet naar de zin van de werknemer en dat vormt dus ook deel van de klacht. Ze verloor namelijk ook haar ziekteverzekering en betaalde overuren daardoor.

Ze klaagt Valve ook aan omdat haar meerdere blijkbaar minderjarigen gratis liet vertalen met de belofte dat ze later bij het bedrijf aan de slag konden. Ze kloeg dit ook aan bij Human Resources, maar dat leverde niks op. Ook discriminatie legt ze aan de voeten van haar baas, omdat ze voortdurend werd aangesproken als "het" in plaats van als "zij". Kort na haar klachten, werd ze door Valve aan de deur gezet. Volgens Valve was dit omdat ze iemand gevonden hadden in Washington, wat dichterbij was. Zelf had de vertaalster gemeld dat ze gerust naar Valve wou verhuizen, maar dit werd geweigerd. Haar 3,1 miljoen dollar eis wordt als volgt samengesteld: 1 miljoen aan schade, 1 miljoen aan verloren inkomsten, 1 miljoen aan "special damages" en 150.000 dollar in onbetaalde lonen. Valve ontkent de hele situatie.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair