4gamers.be

G2A gaat developers deel van de koek geven

Door Jay, 28-06-2016 16:26

Onlangs kwam G2A opnieuw onder vuur te liggen, nadat developer TinyBuild had berekend dat via de website voor een waarde van meer dan 450.000 aan keys voor hun games verkocht waren, terwijl TinyBuild zelf niets van dat geld heeft gezien. Ook werd nog eens in kaart gebracht hoe G2A een draaischijf is voor de verkoop van gestolen en illegaal verkregen keys, en hoe G2A niet meteen moeite doet om het probleem aan te pakken. Nu echter lijkt G2A toch toegevingen te willen doen.

Concreet maakt G2A het nu mogelijk voor ontwikkelaars om "tot 10%" te krijgen van de third-party verkoop van keys voor hun game(s). Het valt wel nog af te wachten of ontwikkelaars hier genoegen mee nemen en dan nog valt het af te wachten of dit in de praktijk een impact zal hebben. Het wantrouwen tussen ontwikkelaars en G2A is namelijk groot omwille van de houding van G2A in het verleden, waardoor het niet ondenkbaar is dat G2A een of ander trucje uithaalt waardoor ontwikkelaars eigenlijk nog steeds niets halen uit de verkoop van hun game keys via G2A.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.