4gamers.be

YouTubers verzwegen eigenaarschap van CS:GO goksite

Door Jay, 04-07-2016 11:32

Er is opnieuw een schandaal losgebarsten in de wereld van YouTube en deze keer is ook het zogenaamde "CS:GO betting" erbij betrokken. De virtuele economie die Valve rond Counter-Strike: Global Offensive in het leven bracht, levert heel wat centjes op, niet alleen voor Valve zelf maar ook voor afgeleide goksites die maar al te graag een stevig graantje van de actie meepikken. Ook grote CS:GO YouTubers en streamers gaan er graag mee aan de slag, vaak omdat ze betaald worden om er reclame voor te maken, maar het kan ook erger.

Nu is namelijk gebleken dat twee grote YouTubers (Tmartn - 5 miljoen subscribers, en ProSyndicate - 10 miljoen subscribers) zelf eigenaar zijn van een CS:GO goksite (CSGO Lotto) waar ze reclame voor maken op hun YouTube kanaal. Op zich niet echt een probleem misschien, ware het niet dat ze nooit transparant zijn geweest over hun eigenaarschap van de goksite. Meer zelfs: alles wijst erop dat de twee hun verwantschap met de goksite bewust verborgen hebben gehouden. In hun video's wordt zelfs gezegd dat ze toevallig een nieuwe website hebben ontdekt waar je blijkbaar makkelijk geld kan winnen met je CS:GO items, terwijl men in werkelijkheid natuurlijk helemaal niet toevallig bij die specifieke website terecht is gekomen. Ook kunnen vragen gesteld worden bij de uitkomst van hun gokpartijtjes. Aangezien ze de eigenaar zijn van de goksite, zouden ze de winkansen namelijk stevig kunnen manipuleren om zo betere video's en reclame te kunnen maken.

Los van de vraag of er nog verdere manipulatie is geweest bij het gokken zelf of niet, lijken de twee zich sowieso vast te rijden in een verhaal van bedrog en misleiding waarbij ze alle schijn en feiten tegen zich hebben. Tmartn probeerde de gemoederen nog wat te bedaren en de feiten te relativeren, zeggende dat het altijd al geweten was dat hij eigenaar was van CSGO Lotto, maar de feiten spreken dat gewoon tegen. Disclaimers bij video's en op social media werden duidelijk pas toegevoegd nadat het hele verhaal openbaar werd gemaakt. Ook werd beweerd dat ze op het moment van de reclamevideo's nog geen eigenaars waren van de website en dat dit pas later het geval werd, maar ook dat wordt tegengesproken door de feiten, specifiek dan door het papierwerk dat nodig was voor de oprichting van de goksite, waarbij ze duidelijk al als eigenaar worden vernoemd.

In onderstaande video wordt de hele zaak nader toegelicht. Het valt nu af te wachten hoe de twee verder zullen regaren en welke impact dit verder zal hebben op CSGO betting, waar los van dit schandaal sowieso wel wat controverse rond hangt. Recent nog werd Valve aangeklaagd omdat het volgens ouders mee aan de basis ligt van dit illegale goknetwerk, waar ook makkelijk kinderen aan kunnen deelnemen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.