4gamers.be

Nintendo overweegt controller voor mobiele games

Door papfles, 06-07-2016 10:02, bron: https://www.nintendo.co.jp/ir/en/stock/meeting/160629qa/02.html

Eén van de grootste pijnpunten van mobiele games is dat je eigenlijk geen deftige input opties hebt, omdat alles touch is geworden en dat toch net iets anders speelt dan dat je op knopjes kan rammen. Ook bij Nintendo heeft men dat door en is er tijdens een aandeelhoudersvergadering ook gemeld dat het bedrijf kijkt of het op dat vlak iets kan betekenen.

Men gaat daarbij wel eerst kijken of men geen games kan maken die zulke input niet nodig hebben en wat de beperkingen zijn, om vervolgens eventueel de stap te zetten om zelf iets te ontwikkelen qua controller. Het zal dus sterk afhangen van wat Nintendo uiteindelijk plant qua games en applicaties. Men laat wel weten dat men de hulp van andere partijen nodig zal hebben om zaken te ontwikkelen, al specifieerde men niet of het daarbij ging om hardware- of softwareondersteuning.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.