4gamers.be

Blizzard pakt Overwatch-winstkans trollers aan

Door papfles, 11-07-2016 11:14, bron: us

In heel wat multiplayergames wordt er bij aanvang van een potje aangegeven welk team meer of minder kans maakt om te winnen. In principe is het bedoeld om te motiveren of om de klap van een nederlaag te verzachten, maar blijkbaar zorgt het ook voor wat trollgedrag. Bij Overwatch wordt er namelijk met deze winstkans rekening gehouden om Skill Rating toe te wijzen. Heb je minder kans om te winnen en win je toch, dan krijg je meer toebedeeld.

Echter, de game bleef deze berekening doen tijdens de game, waardoor een team dat aan het verliezen was (en misschien op voorhand meer kans toebedeeld kreeg) gewoon personen kon laten opstappen, om zo de klap in Skill Rating te verkleinen en waardoor het andere team ook minder kreeg, want "volgens het spel speel je tegen minder personen, wat makkelijker is om te winnen". Op die manier hoopt men dit type trollers tegen te gaan, al is het systeem wel iets minder nauwkeurig omdat men gaandeweg dus geen correcties doorvoert.

Overwatch screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.