4gamers.be

Pokémon GO: deze verhalen mag je (niet) geloven

Door Jay, 12-07-2016 13:32

NAVIGATIE

The Simpsons - Groot verkeersongeval - Lijk ontdekt - ISIS vs. Pokémon GO

Overvallers gebruiken Pokémon GO - Speler in rug gestoken - Speler valt van brug - Aan het front

500 miljoen geëist na ongeval - Broertje vermoord - Café verbiedt Pokémon GO

Broertje vermoord omdat die Pokémon gedeletet zou hebben


In Florida (VS) zou een 15-jarige Pokémon GO speler zijn 13-jarige broertje hebben doodgestoken omdat hij dacht dat die zijn Pokémon in de game gedeletet had. Later bleek echter dat het broertje de Pokémon helemaal niet verwijderd had, maar dat hij zijn broer gewoon uitgelogd had. Die moest dus enkel terug inloggen om zijn Pokémon weer terug te zien.

Natuurlijk is iedereen erg geschokt door wat gebeurd is. Bij de politie betreuren ze het dat een game zo'n invloed op iemand kan hebben, terwijl iemand van de hulpverleners helemaal niet begrijpt waarom de 15-jarige zijn broertje vermoordde. Nader onderzoek wees namelijk uit dat de jongen alleen maar Ratatta's en Pidgey's had. "Ik zou het nog kunnen begrijpen als hij een Dragonite of een Gyarados of zo had, maar voor een miserabele Ratatta?" De hulpverlener in kwestie kon ter plekke trouwens zelf nog een Ratatta vangen ook.

Dat laatste geeft natuurlijk weg dat het hier weer om een verzonnen bericht gaat, al geldt ook hier weer dat je er in principe niet van zou opkijken als vandaag of morgen in de VS effectief iets dergelijks gebeurt. Tot nader order is dat echter niet het geval, en hopelijk blijft dat ook zo.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.