4gamers.be

Pokémon GO spelers bekogeld met waterballonnen

Door Jay, 13-07-2016 12:52, bron: vg247

Pokémon GO is wereldwijd zo'n groot succes dat het hier en daar ook effectief voor overlast lijkt te zorgen. Je kan namelijk zo goed als overal Pokémon vangen en dat lokt mensen natuurlijk naar bepaalde plaatsen, zeker wanneer er een Pokéstop gevestigd is. Ook spelen mensen Pokémon GO waar het niet per se gepast is, zoals bijvoorbeeld in het Holocaust Museum in Washington, waar bezoekers gevraagd moest worden om de game daar niet te spelen.

Elders is het niet per se de locatie op zich, maar eerder de combinatie van de locatie, het tijdstip en de hoeveelheid spelers die een probleem vormen. In een voorstad van Sydney in Australië bijvoorbeeld kwamen meer dan 300 Pokémon GO spelers 's avonds laat samen bij een bepaalde Pokéstop. Sommige auto's stonden fout geparkeerd, er werd luide muziek afgespeeld en er heerstte een algemeen sfeertje van overlast, zeker omdat de spelers er blijkbaar tot in de vroege uurtjes bleven hangen.

Buurtbewoners konden dit maar matig appreciëren en uiteindelijk werd er met waterballonnen naar de spelers gegooid, in een poging hen weg te jagen en duidelijk te maken dat het nu wel genoeg was geweest. Uiteindelijk werd ook de politie erbij gehaald om de situatie weer te normaliseren. Dat gebeurde door te dreigen met boetes van omgerekend 180 euro voor samenscholen en rondhangen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.