4gamers.be

Presidentskandidaten VS gebruiken Pokémon GO in campagne

Door Jay, 15-07-2016 13:57

Pokémon GO is hot en dus wil iedereen een graantje meepikken van het succes, zo ook de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Clinton haalde Pokémon GO aan tijdens een toespraak, toen ze het had over het creëren van jobs, niet alleen qua grote infrastructuurwerken maar ook qua "coding", waarmee ze het bruggetje naar Pokémon GO maakte om te laten zien dat ze helemaal mee is met de nieuwe rage. Wel gebruikte ze de game voornamelijk om mensen op te roepen om te gaan stemmen, want ze zou graag een "Pokémon GO to the Polls" zien. Aanhangers van Clinton zijn trouwens al effectief aanwezig op Pokémon Go bijeenkomsten om mensen te registreren voor het stemmen.

Bij Trump dan weer zien we een agressievere aanpak. Zoals gebruikelijk gaat hij frontaal in de aanval tegen Clinton, daarbij gebruik makend van "Crookéd Hillary NO", waarvoor natuurlijk duidelijk inspiratie gehaald werd bij Pokémon GO.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.