4gamers.be

NX zou handheld zijn die je aan tv kan koppelen

Door Jay, 26-07-2016 16:18, bron: eurogamer

Eurogamer is naar buiten gekomen met wat info omtrent de NX, de nieuwe "console" van Nintendo waar officieel eigenlijk nog niet veel over bekend is. Eurogamer doet de onthullingen op basis van verschillende bronnen en brengt zo vermoedelijk de meest realistische geruchten omtrent de NX tot nu toe. Zelf kunnen we de informatie niet verifiëren, maar het feit dat Eurogamer als doorgaans betrouwbare bron ermee naar buiten komt zegt op zich al veel over de geloofwaardigheid ervan. De kans is dus reëel dat deze info voor een groot deel klopt.

Eerder al doken geruchten op over de NX als zou het een soort hybride console zijn, een combinatie van console en handheld tegelijk. Op zich niet ondenkbaar natuurlijk, maar concrete details over de uitwerking ervan werden doorgaans aan de verbeelding overgelaten. Nu echter biedt Eurogamer wat meer concrete info.

De NX zou in eerste instantie een handheld zijn met aan de zijkanten controllercomponenten die je vast of los kan koppelen, afhankelijk van de game en situatie. Hiermee kan je dus gewoon rondlopen als met een gewone handheld, die een eigen scherm en autonomie heeft. Via een extra soort basisstation of docking station echter zou deze handheldcomponent ook verbonden kunnen worden met een tv-scherm, waardoor de NX weer eerder gaat functioneren als een traditionele console.

De NX lijkt dus effectief een hybride te zijn zoals eerdere geruchten al suggereerden. In zekere zin is het eigenlijk het omgekeerde van de Nintendo Wii U. Dat was een console met een half doorgedreven handheldcomponent, maar de NX zou een complete handheld zijn die ook een console kan worden.

Om dit concept aan de praat te krijgen zou Nintendo gebruik maken van de krachtige Tegra chip van NVIDIA. De huidige dev kits zouden concreet gebruik maken van de Tegra X1 chip, die ook al gebruikt wordt in de Shield Android TV en de Google Pixel C tablet. Of de uiteindelijke consumentenversie een nieuwe versie van de chip zal krijgen, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de NX omwille van deze chip geen absolute krachtpatser wordt, hetgeen natuurlijk ook niet de bedoeling is, Nintendo kennende. Hoewel de Tegra X1 chip mooie beelden op het scherm kan toveren en een logische keuze is voor een high-end handheld, is het louter technisch gezien wel zo dat de NX dan zou moeten onderdoen voor wat de PS4 en Xbox One nu al brengen. Technische prestaties zijn niet alles in de wereld van gaming natuurlijk, maar onbelangrijk zijn ze ook niet.

Tot slot kwam Eurogamer nog wat te weten over hoe Nintendo de NX in de markt zou willen zetten. In september zou de console onthuld worden en men wil vooral duidelijk maken dat dit een apparaat is waarmee je je games overal met je mee naartoe kan nemen. Die boodschap zou veel duidelijker en makkelijker te begrijpen zijn dan wat men met de Wii U trachtte weer te geven, waarbij mensen al snel verward geraakten en niet wisten of het nu een handheld was of niet.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.