4gamers.be

Komt PlayStation Now naar pc, te beginnen in België en Nederland?

Door Jay, 12-08-2016 11:12, bron: gamekult

Via Remote Play is het inmiddels al mogelijk om PlayStation games op je pc-scherm te spelen, maar mogelijk wil Sony dat nog iets makkelijker maken door zijn PlayStation Now streaming service naar pc te brengen. Dat is alleszins wat ze bij het Franse Gamekult van bronnen hebben vernomen. De officiële aankondiging zou al op 23 augustus komen.

Ook volgens de bronnen van Gamekult zou PlayStation Now voor pc het eerst in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk gelanceerd worden, waarna de VS en Canada een week later volgen. Windows 7 en hoger zouden ondersteun worden, terwijl een internetverbinding van minstens 5MBps aangeraden zou worden. Een compatibele controller is ook nodig.

Al bij al geen onmogelijk gerucht. Sony doet de laatste tijd sowieso al wat meer moeite voor pc-gebruikers en PlayStation Now naar pc brengen zou een goede zet zijn in de strijd met Microsoft, waar ze de grenzen tussen pc en Xbox ook meer en meer laten vervagen. Dat de service voor pc hier bij ons zou debuteren is wel wat vreemd, aangezien België en Nederland zelden bij de eerste landen zijn voor zo'n service. Het zou echter kunnen dat men klein wil beginnen bij wijze van test, en dan zijn kleinere landen natuurlijk wel interessant. De datum van 23 augustus tot slot is ook wel wat vreemd. Gamescom is dan net afgelopen namelijk en op 7 september wordt vermoedelijk de PS4 Neo aangekondigd. Daartussen ook nog eens PlayStation Now voor pc onthullen zou natuurlijk wel goed zijn om de aandacht gedurende langere tijd op zich te houden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.