4gamers.be

Antwerps polderdorp wil avondklok voor Pokémon GO spelers

Door Jay, 18-08-2016 14:04

Het Antwerpse polderdorp Lillo is op zich een vrij rustig dorpje, maar sinds de lancering van Pokémon GO wordt de plaats overrompeld door Pokémon GO spelers. In de weinige straten die het dorp heeft zijn namelijk erg veel PokéStops te vinden en ook de Pokémon die er opduiken trekken Pokémon GO pelgrims aan. Via sociale media verspreidde het nieuws over dit Pokémon GO Walhalla zich natuurlijk erg snel, waardoor het er tegenwoordig haast dagelijks over de koppen lopen is. Leuk voor de lokale cafés, minder leuk voor sommige inwoners.

Dat overdag Pokémon GO spelers hun ding komen doen, kunnen de meeste inwoners nog wel begrijpen, maar ook 's avonds en zelfs 's nachts is er vaak nog heel wat activiteit, vooral van jongeren, en dat brengt op allerlei manieren overlast met zich mee. Ook de nachtrust van inwoners komt blijkbaar in het gedrang.

Het gevolg is nu dat 33 inwoners, gesteund door de districtsvoorzitter (Carl Geeraerts, N-VA), bij de stad Antwerpen om een avondklok vragen. Bij het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekijkt men de zaak, maar vindt men een avondklok niet meteen aan de orde. Bovendien zijn al maatregelen genomen, zoals een sterkere aanwezigheid van de politie en het vaker leegmaken van vuilnisbakken.

Bij het bestuur van Lillo zelf zoeken ze naar meer structurele maatregelen. Zo tracht men contact op te nemen met Niantic, de makers van Pokémon GO, om te vragen de Pokémon en PokéStops uit Lillo te verwijderen.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.