4gamers.be

Ark: Survival Evolved-makers reageren op DLC-controverse

Door papfles, 07-09-2016 00:05, bron: api

Heel wat gamers waren (en zijn) bijzonder misnoegd over het feit dat de mensen achter Ark: Survival Evolved al betalende DLC hebben uitgebracht, terwijl de basisgame nog altijd in Early Access zit en dus zelf nog niet "rijp" genoeg is om uit die status te treden. Ondertussen wordt er dus wel al geld gevraagd voor uitbreidingen.

Na een bijzonder ongepaste reactie van één van de medewerkers, die nadien verwijderd werd, heeft het bedrijf nu zelf ook officieel gereageerd en uitleg verschaft over de aanpak rond Scorched Earth, de uitbreiding waarvan sprake. Men benadrukt dat men wel degelijk de lat steeds hoger wil leggen voor Ark: Survival Evolved en dat men de game steeds groter zal maken om zo beter dan ooit te zijn.

Men bevestigt ook dat men altijd uitbreidingen in het achterhoofd had en dat men de infrastructuur en technische systemen wilde bouwen om data dynamisch tussen de verschillende ARK-"games" te kunnen transfereren. Men verkoos daarbij om al op die systemen te werken en te testen tijdens Early Access dan te wachten op een retailrelease. Men vond dat daar "aanzienlijke risico's mee gepaard gingen mocht men het niet juist doen". "Hoewel dat inhield dat we onze eerste uitbreiding vroeg hebben moeten aankondigen, betekent het ook dat het gemakkelijker wordt om nieuwe uitbreidingen na de lancering binnen het ARK-netwerk te krijgen."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.