4gamers.be

PS4 Pro aangekondigd - alle details

Door papfles, 08-09-2016 00:10

Na veel speculatie en een aantal lekken is de Playstation 4 Neo daadwerkelijk aangekondigd. De echte naam betreft echter de PlayStation 4 Pro, een toestel dat vanaf 15 november in de rekken zal liggen voor 399 euro. Het doel van deze PS4-console is om "de hardcore gamer te kunnen aanspreken (en de mensen die veel geïnvesteerd hebben in visueel hoogstaande technologie), de gamer die tegenwoordig een snellere opeenvolging van betere hardware en meer innovatie verwacht", zoals Sony het uitlegt.

Bij de PS4 Pro gaat het daarbij om een betere GPU (meer dan verdubbeld), een snellere CPU, tal van hardwareinnovaties om 4K-resoluties toe te laten (met 8 miljoen pixels in tegenstelling tot de 2 miljoen pixels van nu) en een veel hogere clock rate om zo betere framerates mogelijk te maken, iets wat ook voor PlayStation VR interessant zal zijn. 

Men wil echter geen gesplitste community creëren en daarom zullen alle games op alle PlayStation 4-toestellen blijven werken, ongeacht de extra snufjes. Men noemt dit forward compatibility, zodat mensen extra snufjes kunnen krijgen mocht hun televisietoestel (en ze een PS4 Pro hebben) het aankunnen, maar zonder de standaard PS4-speler te benadelen.

Wil je overschakelen naar een PS4 Pro, dan moet je ook niet van nul beginnen, want het wordt volgens Sony bijzonder eenvoudig om content over te hevelen naar de PS4 Pro, die tevens standaard over een 1 TB harde schijf zal beschikken.

Echter is het wel zo dat men partijen zal aanmoedigen om voor de PS4 Pro meer features (zoals hogere framerates, HDR) te voorzien. Het toestel is bovendien zelf in staat om in te schatten welke snufjes allemaal kunnen werken op het scherm dat de consument heeft. De PS4 Pro past zich dus aan aan de televisie om zo te bepalen welke snufjes wel of niet worden toegepast.  Wie dit allemaal niet wil, kan nog altijd voor de PS4 Slim gaan, die vanaf volgende week in de rekken ligt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair