4gamers.be

Naughty Dog: "HDR is de toekomst"

Door YoniVL, 08-09-2016 09:59, bron: ign

Er wordt heek wat gesproken over 4K, maar als we de ontwikkelaars mogen geloven, dan is HDR, oftewel High Dynamic Range, de toekomst voor graphics bij games. Zowel bij Insomniac als bij Naughty Dog zijn ze immers bijzonder positief over de technologie. Zo zegt Al Hastings, chief architect bij Insomniac, dat hun nieuwe Spider-Man game heel erg zal profiteren van de technologie. "We proberen een gedetaillieerde versie van New York City te bouwen en de details die je kan krijgen op een 4K-tv met HDR is vrij indrukwekkend", aldus Hastings. Ook de laatste game van Ratchet & Clank krijgt trouwens ondersteuning voor HDR en 4K. "Ratchet & Clank is niet gemaakt met 4K in het achterhoofd en dankzij de toevoeging van HDR heeft het toch meer punch dan enkel het upscalen van de resolutie."

Ook Christian Gyrling, lead programmer bij Naughty Dog, zwaait met lof naar HDR. "Mijn persoonlijk gevoel is dat HDR echt de toekomst is voor mij en de studio", aldus Gyrling. "We zijn echt opgewonden om onze artiesten gebruik te laten maken van deze kleuren." Volgens hem zullen ze nu veel meer vrijheid hebben om elke mogelijke diepgang aan te brengen in hun kleuren, omdat ze minder compromissen moeten maken. Bij Naughty Dog wordt er momenteel dan ook hard gewerkt om zowel Uncharted 4 als The Last of Us gebruik te laten maken van de technologie.

Beide heren hopen trouwens dat het gebruik van HDR bij de games op PS4 er ook voor zal zorgen dat meer tv-makers zich verplicht zullen voelen om de technologie sneller toe te voegen aan hun toestellen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.