4gamers.be

Tot 350 euro boete voor wie na 22:00 Pokémon GO speelt in Lillo

Door Jay, 27-09-2016 16:33

Dat Pokémon GO hier en daar voor overlast zorgt, is al een tijdje duidelijk. Zo is er het geval van Lillo, een Antwerps polderdorpje overspoeld door Pokémon GO spelers. Het dorpje is amper twee straten groot en telt 35 inwoners, maar er zitten heel wat zeldzamere Pokémon, wat in combinatie met nog enkele PokéStops natuurlijk een toplocatie betekent voor Pokémon GO spelers, die dan ook in grote aantallen komen toegestroomd. Dat brengt echter heel wat drukte en geluidsoverlast met zich mee, om nog maar te zwijgen van sommige Pokémon GO spelers die hun manieren niet kunnen houden en aan wildplassen doen. Ook het afval dat de spelers achterlaten is een probleem.

De stad Antwerpen heeft al geprobeerd om oplossingen te vinden, maar die lijken tevergeefs te zijn geweest. De overlast blijft en de inwoners en het bestuur van Lillo zijn het beu. Het resultaat is dan ook dat een nieuw, speciaal politiereglement is goedgekeurd waardoor Pokémon GO spelers die tussen 22:00 en 07:00 betrapt worden een boete tot 350 euro kunnen krijgen. Bij het Antwerpse bestuur is wel al te horen dat ze niet van plan zijn om heel actief boetes uit te schrijven, maar men wil de politie een mogelijkheid geven om op te treden en men hoopt vooral dat het nieuwe reglement, dat tot eind dit jaar actief blijft, een ontradend effect heeft, zodat de bewoners van Lillo 's avonds en 's nachts hun rust hebben.

Antwerpen heeft ook al contact opgenomen met de makers van Pokémon GO met de vraag om de Pokémon in Lillo te verwijderen, maar vooralsnog is dat niet gebeurd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.