4gamers.be

Ierse 'unionists' willen Mafia III bannen omdat het IRA ophemelt

Door YoniVL, 14-10-2016 00:04, bron: eurogamer

Een groep Ierse unionists, die willen dat Noord-Ierland zijn plaats in het Verenigd Koninkrijk behoudt, zijn niet te spreken over bepaalde onderdelen van Mafia III. In één missie wordt de speler gevraagd om auto's te stelen die gebruikt zullen worden door IRA voor bomaanslagen. De Ierse politicus Jeffrey Donaldson van de Unionist Party wil dat 2K de game uit de handel haalt, omdat hij schrik heeft dat beïnvloedbare gamers een verkeerd beeld zullen krijgen van terrorisme en wat daar bij komt kijken. Hij vindt dat de game de aanslagen en de doden die daarbij zijn gevallen minimaliseert. Ook andere groeperingen hebben al aangegeven niet tevreden te zijn met de inhoud van Mafia III. 2K heeft momenteel nog niet gereageerd, maar ontwikkelaar Hangar 13 liet eerder al weten te werken aan een realistische setting en daar horen de spanningen in Noord-Ierland nu eenmaal bij.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.