4gamers.be

Valve ontkent dat het illegaal CSGO betting mogelijk maakt

Door Jay, 21-10-2016 13:16

Eerder deze maand verplichtte de Washington State Gambling Commission Valve om het onmogelijk te maken dat virtuele skins via Steam kunnen worden overgedragen tussen spelers in het kader van gokactiviteiten. De beslissing van de commissie kwam er na een onderzoek dat in februari werd gestart, en waaruit dus is gebleken dat Valve de wet niet naleeft. Valve had tot 14 oktober om aan te tonen dat het de wetgeving naleeft, anders riskeerde het aangeklaagd te worden. Die deadline heeft Valve blijkbaar niet gehaald, maar nu heeft het de commissie toch een antwoord gestuurd.

Zoals verwacht verwijst Valve naar zijn algemene beleid en gebruikersvoorwaarden, die onlangs nog eens extra werden toegelicht en versterkt, in die zin dat third-party goksites geen gebruik mogen maken van de OpenID API om skins in te zetten bij gokactiviteiten. Dat beleid van Valve is niet veranderd, klinkt het, en men heeft al meer dan 40 websites aangeschreven omdat ze een inbreuk plegen op die gebruikersvoorwaarden.

Volgens Valve doet het zelf dus helemaal niets illegaal en zijn het net andere partijen die misbruik maken van de services van Steam. Valve kan echter niet veel meer doen dan dit verbieden en trachten op te treden tegen partijen die toch misbruik maken, maar dat kan vaak pas wanneer het kwaad al geschied is.

In hoeverre de gokcommissie van Washington genoegen zal nemen met dit antwoord van Valve valt nog af te wachten. Het zou namelijk kunnen dat de commissie wil dat het inzetten van skins bij gokactiviteiten compleet onmogelijk wordt gemaakt, in plaats van dat Valve het enkel verbiedt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair