4gamers.be

Overwatch League op komst

Door Jay, 24-10-2016 11:44, bron: https://www.thestreet.com/story/13860794/1/activision-blizzard-atvi-ceo-kotick-talks-future-of-vr-esports.html

Bobby Kotick, CEO van Activision, heeft dit weekend tijdens de Vanity Fair New Establishment Summit gezegd dat er een Overwatch League zit aan te komen. Wat die precies zal inhouden en wanneer die er precies komt, is niet bekend, maar het ziet er naar uit dat het gaat om een professionele eSports league rond Overwatch, zoals die ook bestaat bij bijvoorbeeld League of Legends en Dota 2.

Overwatch heeft natuurlijk al ranked play, maar de Overwatch League zou de beste teams bevatten waarvan de spelers ook professioneel vergoed zouden worden. Deze league zou dan vermoedelijk ook uitmonden in een wereldkampioenschap.

De komst van een professionele Overwatch League ligt natuurlijk in de lijn van de ambities die Blizzard heeft op het vlak van eSports. Momenteel lijkt men echter nog bezig te zijn met het opbouwen van de basis voor zo'n Overwatch League, wat onder meer inhoudt dat er wel nog wat verbeteringen moeten worden doorgevoerd voor ranked play. Misschien dat het derde seizoen ook de Overwatch League met zich meebrengt?

Overwatch screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.