4gamers.be

Turtle Rock stopt verdere ontwikkeling van Evolve

Door Jay, 26-10-2016 12:00

Ontwikkelaar Turtle Rock heeft laten weten dat het stopt met de verdere actieve ontwikkeling van Evolve. Een exacte reden daarvoor wordt niet gegeven, maar de studio verwijst naar het feit dat dergelijke zaken nu eenmaal gebeuren, zeker wanneer een studio niet over voldoende eigen middelen beschikt voor het onderhouden van een AAA-game, waarvan het zelf ook de rechten niet in handen heeft. Dit doet vermoeden dat uitgever 2K er de stekker heeft uitgetrokken.

Als een verrassing komt dit nieuws uiteindelijk niet echt. Evolve kende een veelbelovende start begin 2015, maar zakte al snel in elkaar. Het feit dat de game haast uitsluitend multiplayer bracht tegen een "premium prijs", aangevuld met een hoop DLC die eveneens stevige prijskaartjes had, deden Evolve allerminst goed.

Recent nog werd overgeschakeld naar een free-to-play model op pc, wat weer wat hoop bood, maar blijkbaar tevergeefs. Het is niet duidelijk of de free-to-play versie nog gelanceerd zal worden voor consoles. Voorlopig lijken de servers wel actief te blijven, maar verdere actieve ondersteuning voor de game komt er dus niet meer.

Evolve screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.