4gamers.be

Eerste Diablo game opnieuw te beleven via Diablo III

Door Jay, 07-11-2016 10:14

Een HD-remaster is het niet, maar Blizzard zorgt met een nieuwe, gratis update voor Diablo III: Reaper of Souls op pc en Diablo III: Ultimate Evil Edition wel voor een stevige brok nostalgie. De Darkening of Tristram update komt er namelijk ter ere van de 20ste verjaardag van Diablo en laat Diablo III spelers de gebeurtenissen van de eerste game opnieuw beleven.

Concreet betekent dit dat je via een portal weer terecht komt in het Kingdom of Khanduras, waar je net als in de eerste game afzakt naar de dungeon onder de Cathedral van een stadje genaamd Tristram. Hier moet je 16 levels zien te overleven, evenals 3 main boss battles, alvorens je de Hell kan betreden om daar de eindbaas, Diablo, voorgeschoteld te krijgen.

Alle events, monsters en 16 levels van de originele game zijn voor deze update nagemaakt in Diablo III en zijn voorzien van retro graphics filters, audio van de jaren '90, beperktere character movement en zelfs een lagere framerate. Ook old-school items zijn van de partij, evenals een retro interface en meer.

The Darkening of Tristram komt met patch 2.4.3 en verschijnt volgende week al op de PTR-server. In januari zou iedereen ermee aan de slag kunnen. Het event zou wel slechts gedurende een beperkte tijd beschikbaar zijn, maar wel jaarlijks terugkeren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.