4gamers.be

Watch_Dogs 2

Door YoniVL, 16-11-2016 00:04

PC-versie

Geschreven door rafbanaan


Twee weken na de release van Watch Dogs 2 op de consoles is het de tijd aan de pc-gebruikers om hun hackersvaardigheden naar boven te halen. Om te beginnen, is het aan te raden om je grafische driver up te daten naar de nieuwste versie. Nvidia en AMD hebben allebei een nieuwe driver uit die een boost geeft aan de game. De boost hebben we in praktijk zelf goed ondervonden, want waar we met de vorige driver op een framerate kwamen van ongeveer 45 tot 50, zaten we met de nieuwste altijd mooi rond de 60 fps. 

Qua settings werden we automatisch gezet op high met een paar settings op very high of ultra. Met deze settings haalden we de 60 fps in de meeste gevallen, maar wanneer we met een hoge snelheid door de stad reden, durfde deze met enkel frames te zakken. We hadden wel twee opties uitgeschakeld, namelijk San Francisco Fog en Screenspace Reflections. Bij het ene kan je de typische mist van San Fransisco in de wereld brengen wanneer het avond wordt, terwijl je met de andere de reflecties in het water natuurlijker maakt. Wanneer we deze allebei actief hadden staan, zagen we meteen een framerate drop naar 40 fps. Je kan dit dus best enkel aanzetten wanneer je enkele frames over hebt, want het zijn echte framerate killers. Uiteraard kan je nog flink de details omhoog krikken met een slider om de geometry te verbeteren.

We kunnen concluderen dat Watch Dogs 2 een redelijk goeie port, is waar performance problemen niet meteen een probleem zullen vormen gedurende je speelsessies. Mensen met de nieuwe kaarten van Nvidia zullen geen enkel probleem ondervinden en ook bij het kamp van AMD zal je met de hogere GPU's van de fabrikant niet meteen in de problemen komen. Zoals je merkt bij ons hangt het ook vooral af van je resolutie en ook met een iets oudere grafische kaart kunnen we nog flink mee. Hopelijk blijft Ubisoft deze mindset behouden en indien je specifeke vragen hebt over de pc-versie dan horen we dit graag in de commentsectie.

Specs:

- I7 6700K
- GTX 980 Ti
- 16GB DDR4
- 1TB SSD
- Resolutie 3440x1440p (21:9)

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair