4gamers.be

Toplui Ubisoft beschuldigd van aandelen verkopen met voorkennis

Door Jay, 16-11-2016 12:12

Vijf topmensen van Ubisoft worden beschuldigd van "insider trading", oftewel het verhandelen van (eigen) aandelen met voorkennis. Dat is in heel wat landen verboden, zo ook in Frankrijk, waar Ubisoft zijn hoofdzetel heeft. De Franse beursregulator klaagt de vijf dan ook aan.

Concreet zouden de vijf allemaal aandelen van Ubisoft hebben verkocht in de weken voor 15 oktober 2013, toen Ubisoft de uitstel aankondigde van de release van zowel Watch_Dogs als The Crew. De aandelen van Ubisoft daalden door het nieuws ongeveer 25% in waarde.

Volgens de Franse regulator waren de vijf op de hoogte van het feit dat het uitstel er zou komen en dat hun aandelen daardoor minder waard zouden worden, waarna ze dus besloten om een deel van hun aandelen alvast te verkopen.

Drie van de vijf topmensen zijn bekend. Het gaat om drie grote namen van Ubisoft Montreal: Olivier Paris, Francis Baillet en CEO Yannis Mallat. De overige twee zijn niet bij naam bekend, maar zouden gevestigd zijn in Frankrijk. Alle vijf zullen ze aanstaande vrijdag aanwezig zijn bij een hoorzitting in Parijs, waar ze zich zullen verdedigen. Ze ontkennen dat ze voorkennis hadden en vinden dat de Franse regulator niet begrijpt hoe games gemaakt worden.

Watch Dogs screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.