4gamers.be

Grote plotlijn Assassin's Creed krijgt conclusie in comic

Door Jay, 17-11-2016 13:50

Alvorens we overgaan tot het feitelijke nieuws waarschuwen we voor alle zekerheid voor spoilers omtrent de verhaallijn van de Assassin's Creed-reeks.


De Assassin's Creed games spelen zich doorgaans af in twee verschillende tijdsperiodes. Naast het verleden is er namelijk ook nog het heden, al worden die gameplaysegmenten door veel spelers minder gesmaakt, waardoor ze vaak genegeerd worden. Nochtans zit daar ook een belangrijk aspect van het hele Assassin's Creed verhaal. De hedendaagse tijdlijn werd doorheen de jaren verder uitgebreid via websites, boeken en comics, en nu ziet het ernaar uit dat één belangrijke plotlijn via een nieuwe comic tot een conclusie zal komen.

Concreet gaat het om Project Phoenix, een samenzweringsplan van Abstergo om DNA te verkrijgen van iemand van de zogenaamde First Civilization, het ras dat bestond voor de mensheid. Abstergo wil dit DNA gebruiken om de herinneringen die erin zitten te verkennen, en mogelijk te misbruiken.

Project Phoenix vindt zijn wortels al in Assassin's Creed IV: Black Flag, en komt meer en meer in beeld in Assassin's Creed Unity, Assassin's Creed Rogue en Assassin's Creed Syndicate. Een overkoepelende conclusie voor de plotlijn echter zou er komen via een nieuwe comic van Titan Comics, dat de toestemming heeft gekregen om Project Phoenix te behandelen. Titan Comics brengt al sinds eind 2015 Assassin's Creed comics uit. Normaal zou de comicreeks drie jaar lopen.

Fans die tot op de bodem willen uitzoeken hoe alles precies in elkaar zit, zullen dus niet voldoende hebben aan de games alleen, maar dat was sowieso al niet het geval natuurlijk. Interessant is wel dat een niet onbelangrijke plotlijn wordt uitbesteed aan een comic. Mogelijk betekent dit dat Ubisoft voor een wit blad kiest wat de hedendaagse verhaallijn van de nieuwe Assassin's Creed game betreft. De nieuwe game speelt zich waarschijnlijk af in Egypte en zou een lichte reboot voor de reeks betekenen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.