4gamers.be

FIFA 17 is homopropaganda volgens Russische politici

Door YoniVL, 06-12-2016 11:15, bron: kotaku

We hebben doorheen de jaren al heel wat boude stellingen gehoord over games, zowel goed als slecht. Sommige van die stellingen kan je nog volgen, terwijl andere dan weer volledig van de pot gerukt lijken. Het volgende past duidelijk in die tweede categorie, want nooit hadden we gedacht dat FIFA 17 zou gezien worden als een propagandamiddel voor homoseksuelen.

Daar denken een aantal Russische parlementsleden echter anders over. Zij hebben een brief gestuurd, waarin ze stellen dat de steun van FIFA 17 aan een holebi-initiatief in Engeland de Russische wet tegen homopropaganda overtreedt. Het is al redelijk schrijnend dat Rusland zo'n wet heeft, maar dit is natuurlijk helemaal belachelijk.

Alles is terug te brengen op de campagne Rainbow Laces, die een tijdje geleden werd gevoerd in Engeland. Daarbij droegen heel wat spelers regenboogkleurige veters, om hun steun te uiten aan de holebigemeenschap. EA Sports deed mee aan het initiatief door een regenboogkleurige outfit gratis uit te delen in FIFA 17. Volgens de Russische parlementsleden heeft het zo de wet in Rusland overtreden, want het propageert volgens hen dus de homoseksuele leefstijl. Om eerlijk te zijn hebben wij daar maar één ding over te zeggen: belachelijk.

Leuk extraatje: op dezelfde dag waarop de parlementsleden hun klacht deden, maakte EA bekend dat het door de Human Rights Campaign werd verkozen als één van de beste plekken om te werken voor de holebigemeenschap.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair