4gamers.be

Vivendi heeft nu 25% van Ubisoft in handen

Door Jay, 08-12-2016 16:52, bron: gamasutra

Vivendi blijft aandelen van Ubisoft opslokken. In totaal bezit Vivendi nu al 25,15% van de aandelen van Ubisoft, goed voor 22,92% van de stemrechten. Wanneer Vivendi 30% van de aandelen in handen zou krijgen, is het volgens de Franse wet verplicht een overnamebod op tafel te leggen. Gaan voldoende aandeelhouders daarmee akkoord, dan kan Vivendi dus een meerderheid van de aandelen in handen krijgen en zo Ubisoft effectief overnemen.

Het huidige bestuur van Ubisoft, onder leiding van de Guillemot familie, ziet zo'n vijandige overname niet zitten en heeft de laatste maanden enkele maatregelen getroffen om een vijandige overname door Vivendi moeilijker te maken. In hoeverre het zal lukken om Vivendi weg te houden valt nog af te wachten. Eerder slaagde Vivendi er al in om Gameloft, een mobiele tak zeg maar van Ubisoft, over te nemen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair