4gamers.be

Britse ex-topcommandant wil gamers om drones te besturen

Door Jay, 12-12-2016 10:36, bron: unilad

Greg Bagwell, voormalig topcommandant bij het Britse leger, is van oordeel dat de RAF jonge gamers zou moeten inschakelen voor het besturen van drones. Bagwell, die tot aan zijn pensioen eerder dit jaar mee het bevel had over het inzetten van Reaper drones in Syrië, gelooft dat 18- en 19-jarige gamers testen de weg voorwaarts zou kunnen zijn. "Stop ze in een Reaper cabine en zeg: 'Oké, je hebt nog nooit met een vliegtuig gevlogen, maar dat doet er niet toe, je kan dit besturen.'"

De redenering van Bagwell voor het inzetten van gamers heeft te maken met de mentaliteit en vaardigheden die veel gamers volgens hem hebben, namelijk de mogelijkheid om in te schatten en rekening te houden met wat rondom hen gebeurt, ook wanneer een effectief doelwit achtervolgd moet worden en de stress oploopt.

De ingeving van Bagwell om gamers in te zetten heeft voorts ook te maken met het feit dat er eigenlijk een tekort is aan bestuurders van drones. De psychologische druk kan namelijk zo zwaar worden dat sommige operators er gewoon de brui aan geven, hetgeen heel wat operators ook al effectief hebben gedaan. Ze worden (psychisch) ziek en vallen uit, waardoor sommige drone strikes niet konden uitgevoerd worden. Door gamers rechtstreeks "uit hun PlayStation kamer" te halen en te testen, om ze vervolgens na alsnog enige opleiding effectief in te zetten, zouden veel meer drone operators gerecruteerd kunnen worden.

Bagwell had de leiding tijdens twee controversiële drones strikes op twee Britse burgers vorig jaar. De Britten waren aanhangers van IS in Syrië en hoewel Bagwell er zeker van is dat alles legaal en volgens het boekje gebeurde, vindt hij toch dat de regelgeving omtrent drones herdacht moet worden, ook met het oog op de toekomst, waar autonome, onbemande vechtsystemen vaker en talrijker ingezet zullen worden. Wat dat betreft krijgt Bagwell bijval van Gen Sir Richard Barrons, een commandant die eveneens eerder dit jaar op pensioen ging. Volgens Barrons is het absoluut nodig te weten wat de regels zijn en wanneer ze van toepassing zijn wanneer het gaat om de oorlogsvoering van de toekomst.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.