4gamers.be

Ex-werknemer wil Crytek aanklagen via crowdfunding

Door Jay, 15-12-2016 10:35, bron: kotaku

Het lijkt opnieuw crisis bij Crysis developer Crytek. Verschillende werknemers hebben de afgelopen dagen anoniem getuigd over het feit dat ze al maanden niet meer of te laat betaald worden. Als gevolg daarvan zouden heel wat werknemers de studio nu ook verlaten. Een van die mensen is een zekere Ludvig Lindqvist, een FX artist die in het hoofdkantoor van Crytek te Frankfurt, Duitsland werkte. Hij is 8 december opgestapt nadat hij al twee maanden niet meer uitbetaald was. Daarvoor waren andere betalingen ook steeds aanzienlijk te laat.

Lindqvist wil nu Crytek voor de rechter slepen en om een advocaat en andere kosten te kunnen betalen heeft hij een crowdfunding campagne gestart via GoFundMe. Voorlopig heeft hij 25 euro van de beoogde 20.000 euro bij elkaar gesprokkeld.

Al bij al ziet het er dus niet zo goed uit voor Crytek. Als de uitstroom van werknemers blijft aanhouden, rechtszaken dreigen aangespannen te worden en stabiele inkomsten achterwege blijven, dan zou de studio mogelijk opnieuw assets moeten verkopen. Een compleet faillissement of een overname zijn dan ook niet uitgesloten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.