4gamers.be

Doom 2 speelbaar op keyboardknop van 48x48 pixels

Door Jay, 18-12-2016 00:00

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Iemand is erin geslaagd om Doom 2 min of meer speelbaar te krijgen op het display van een keyboardknop van 48x48 pixels. Het betreft wel niet zomaar een toetsenbord. Het gaat om een Optimus Maximus keyboard van Art Lebedev, die een tijdje exclusief verkocht werden voor maar liefst 1600 dollar. Daarvoor kreeg je dan een fraai design en de optie om elke knop te laten weergeven wat je maar wilde.

Voorts is het zo dat de beelden van Doom 2 niet rechtstreeks naar het kleine display gestuurd worden. In plaats daarvan wordt van een omweggetje gebruik gemaakt. Het display is namelijk niet in staat om een direct feed te ontvangen van videomateriaal, maar een constante stroom van afbeeldingen is wel mogelijk. Men heeft er dan ook voor gezorgd dat het main display waarop Doom 2 gedraaid werd constant screenshots nam, die dan snel in het juiste formaat werden doorgestuurd naar het kleine display. Het resultaat is natuurlijk wat schokkerig, maar het is desalniettemin een prestatie.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.