4gamers.be

League of Legends krijgt dedicated streaming service

Door Jay, 19-12-2016 13:21

Er zit een dedicated streaming app voor League of Legends aan te komen. De app komt er ter aanvulling van andere streaming platformen, zoals Twitch en YouTube. Voor de rechten werd een overeenkomst gesloten tussen Tencent Holdings, het moederbedrijf van Riot Games, en BAMTech, een spin-off van MLB Advanced Media, dat deels eigendom is van Disney en NHL.

Door de overeenkomst krijgt BAMTech tot minstens 2023 de exclusieve rechten om League of Legends te streamen en daar ook geld aan te verdienen. Het zal ook de distributie van League of Legends naar andere platformen verzorgen. Het is niet duidelijk wat hier de concrete impact van zal zijn voor Twitch en andere platformen. Vermoedelijk gaat het vooral om het uitzenden van professionele competities, dus "gewone streamers" zouden de game gewoon kunnen blijven streamen waar ze willen.

Voor de overeenkomst heeft BAMTech 300 miljoen dollar neergeteld. Dat bedrag wil men terugverdienen via advertenties en sponsoren. Streams zullen wel gewoon gratis te bekijken blijven, al sluit men niet uit dat er in de toekomst premium content komt in een of andere vorm, waarvoor dan wel betaald zou moeten worden. Sowieso plant men de app te voorzien van extra features, naast alleen maar livestreals, zoals het makkelijk toegankelijk maken van de profielen van de spelers die streamen of gestreamed worden.

League of Legends lokte tijdens het wereldkampioenschap in oktober dit jaar 43 miljoen online kijkers.

League of Legends screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair