4gamers.be

Turkse premier: "Crytek investeert half miljard in Turkije"

Door YoniVL, 27-12-2016 12:11, bron: hardavenue

Binali Yildirim, de Turkse eerste minister, heeft tijdens een toespraak op Turkey’s 500 Great Exporters Award Ceremony geïnsinueerd dat Crytek maar liefst 500 miljoen dollar gaat investeren in Turkije. Yildirim spreekt de naam Crytek niet uit, maar heeft het over een computerbedrijf uit Duitsland dat wordt geleid door iemand uit het Turkse Giresun. Daarmee doelt hij natuurlijk op de drie broers die samen Crytek hebben opgericht en die afkomstig zijn uit Giresun.

“There is a man from Giresun who lives in Germany, he is one of the leaders of the gaming industry in the world, they will come and invest in Turkey. The 500 million dollars investment foreseen, the technology they build is beyond my understanding, no matter what, it is not so hard to understand that our future relies on innovation.”

Het nieuws is natuurlijk bijzonder opmerkelijk, aangezien Crytek nog maar eens in de problemen zit. Het sloot onlangs dan ook het grootste deel van zijn studio's, met uitzondering van twee, namelijk de hoofdstudio van Frankfurt en een andere in Kiev. Ook de studio in Turkije zou dus sluiten, maar het is niet duidelijk hoe dit te rijmen valt met wat nu is gezegd over de investering.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.