4gamers.be

Crowdfunding platform Fig heeft goed jaar achter de rug

Door Jay, 11-01-2017 12:19

Bij crowdfunding platformen denken we vaak vooral aan Kickstarter, maar er zijn natuurlijk nog andere platformen ook, zoals Indiegogo, en Fig, dat in de zomer van 2015 werd opgericht en enkele grote namen achter zich heeft. Fig werd opgericht door Justin Bailey, voormalig COO van Double Fine, en adviseurs van dienst zijn onder meer Tim Schafer van Double Fine, Brian Fargo van inXile en Feargus Urquhart van Obsidian. 2016 was het eerste volledig operationele jaar voor het platform, en blijkbaar was het een goed jaar.

Volgens Fig zelf maakten 4 van de top 10 in 2016 via crowdfunding geslaagde games gebruik van hun platform. Het gaat daarbij om Psychonauts 2 (3,8 miljoen dollar), Wasteland 3 (3,1 miljoen dollar), Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch en Consortium: The Tower. Het succes van het platform wat dat betreft lijkt dus voor een groot deel te danken aan Double Fine, wat gezien de banden tussen de top van het platform en de uitgever niet zo verrassend is. Double Fine zorgt dus voor een stevig duwtje in de rug.

De overige cijfers die Fig kan voorleggen zijn wel alsnog indrukwekkend. In totaal werd in 2016 bijvoorbeeld 8,7 miljoen dollar gegeven aan alle projecten samen. Meer dan 3700 backers hebben geld gegeven aan meer dan één game op het platform en gemiddeld werd daarbij 133,71 dollar per project gegeven. Het gemiddelde van de gehele community ligt op 2800 dollar per game. Ook indrukwekkend is dat 78% van de projecten op Fig effectief slaagt in het bij elkaar krijgen van de beoogde centjes.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair