4gamers.be

Man beweert echte Cole Train te zijn, begint rechtszaak

Door Jay, 12-01-2017 12:34

Voormalig American football speler Lenwood Hamilton is een rechtszaak begonnen tegen Epic/Microsoft (welke van de twee hij precies aanklaagt, is onduidelijk) omdat hij ervan overtuigd is dat hij de inspiratie vormde voor Augustus Cole, het personage in de Gears of War games dat beter bekend staat als Cole Train. Voor het personage zou zijn gelijkenis zonder toestemming gebruikt zijn.

Hamilton zag de gelijkenissen naar eigen zeggen begin 2016, toen de zoon van een vriend hem toevallig Gears of War toonde. Gelijkenissen zijn onder meer het ras en een gouden tand die beide personages hebben. Ook de stem van Cole Train zou bewust die van Hamilton nabootsen, hetgeen ons bij Lester Speight, de voice actor van Cole Train en een kennis van Hamilton, brengt.

Volgens Hamilton, die net als Speight ook worstelaar werd, had hij ooit een idee voor een gamepersonage gedeeld met Speight en het is dat gamepersonage dat volgens Hamilton uiteindelijk via Speight de voor ons bekende Cole Train is geworden. Tot nu toe werd echter aangenomen dat voor Cole Train inspiratie gehaald werd bij Terry Tate, een personage dat Speight speelde in enkele reclamespotjes van Reebok.

Hamilton wil nu natuurlijk een schadevergoeding op basis van de verkoop en winst van de Gears of War games, maar of hij zijn zaak zal winnen valt natuurlijk nog af te wachten.

Lester Speight als Terry Tate

Lenwood Hamilton

Cole Train

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.