4gamers.be

Symbool van Rode Kruis mag niet gebruikt worden in games

Door YoniVL, 17-01-2017 10:13, bron: kotaku

Voor gamers betekent een rood kruisje op de één of andere manier altijd wel 'health'. Toch mag niet zomaar elk rood kruisje gebruikt worden, zo ondervonden de ontwikkelaars van Prison Architect. Zij gebruiken in hun game een rood kruis op een witte achtergrond, zoals we dat kennen van het Rode Kruis. Dat symbool mag echter niet vrij gebruikt worden en de ontwikkelaars werden dan ook snel gecontacteerd door het Britse Rode Kruis. Het Rode Kruis wees er op dat het symbool niet zomaar staat voor ambulances, ziekenhuizen of andere aanverwante zaken, maar wel voor hun organisatie.

Blijkbaar gebeurt het wel vaker dat games worden aangepast, om het symbool te laten verdwijnen. Zo gebruikte Halo vroeger ook een rood kruis op de health packs, maar is dat later aangepast naar een grote rode H. Bij andere games werd dan weer gekozen om gewoon de kleur te veranderen.

Oude health packs vs nieuwe health packs in Halo

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.