4gamers.be

4Gamers aan de slag met de Nintendo Switch

Door SpaGheTTi, 19-01-2017 00:04

1. Arms / Creatief erfgoed van de Wii

Arms is bijzonder. Vechten met immens lange armen brengt een nieuwe ervaring naar de Switch, met een besturingswijze die eigenlijk met de Wii al mogelijk had kunnen zijn. We kregen vijf personages te zien, met unieke vaardigheden en uitrusting. Zo zijn er personages die zichzelf kunnen genezen, die tijdelijk onzichtbaar kunnen worden en dergelijke.

Het spel is veel diepgaander dan je aanvankelijk zou denken; het is meer dan enkel wat naar voor zwieren met je armen. Het spelen vergt echter wel wat energie van de speler, waardoor lange speelsessies bij de gemiddelde gamer waarschijnlijk onbestaande zullen blijven. Desalniettemin heeft de charme en het potentieel van deze game makkelijk een top 3-game in deze speelzaal gemaakt.

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild / Switch

Na een prachtige nieuwe trailer te hebben gezien diezelfde dag, was het tijd om Link zelf eens te doen ontwaken. Aan de playthrough van de 20 minuten durende demo viel niets bijzonders te bemerken en dat is op de meest positieve manier bedoeld. De game speelde vloeiend en we konden het belangrijkste mechanisme van de Switch eens uittesten: het "switchen" van scherm. De demo werd begonnen met de Pro Controller en tijdens het spelen namen we het scherm uit de Docking Station, waarop het spel vlotjes op het kleine scherm verder ging, met besturing door middel van de Joy-Cons.

Het spel zag er nog steeds fantastisch uit op het 720p scherm van de Switch en van framedrops hadden wij alvast geen last. Door de console opnieuw te "docken" ging het beeld weer naar het grote scherm, zodanig snel dat er net genoeg tijd was om de Pro Controller weer vast te nemen. Een mechanisme met ongelooflijk veel potentieel. Zowel voor het testen van de console als deze prachtig ogende game kan 3 maart er niet snel genoeg zijn.

Over de voice acting gaan we ons niet uitspreken, aangezien we het in het Frans te horen kregen. Jammer. Wie zich stoort aan voice acting bij Zelda-games krijgt goed nieuws: enkel bepaalde cutscenes zullen ervan worden voorzien. Voor de rest blijft de game trouw aan de kleine geluiden en kreunen wanneer je met een NPC praat.

3. Mario Kart 8 Deluxe / Mario Kart 8, een beetje anders

Deze game is zowat wat je ervan zou verwachten: Mario Kart 8, zoals we die zagen op Wii U, maar met alle DLC van tevoren geïnstalleerd. Voorts waren de Inklings uit Splatoon aanwezig als speelbare personages en zo zullen er nog wel enkele nieuwigheden worden toegevoegd. Wat in het oog springt, is dat er verschillende manieren van besturen mogelijk zijn: Pro Controller, 2 Joy-Cons of 1 Joy-Con zijwaarts, voor besturing analoog met Wii remotes. Een Joy-Con zijwaarts is een van de kleinste controllertjes die we ooit al hebben kunnen vastnemen, maar het voelt niet onwennig aan. Wie de Wii Wheel (het stuurtje dat voor de Remotes werd ontwikkeld) gaat missen, krijgt bij deze goed nieuws: ook de Joy-Cons worden van een aangepast stuurtje voorzien.

Wat minder goed was aan deze demo, is dat bewegingsgevoelige besturing automatisch stond ingeschakeld, waardoor bochten soms moeilijk te nemen waren voor wie enkel met joystick wilde spelen. Hopelijk laat men de mogelijkheid aan de speler om dit uit te schakelen. Een andere toevoeging die we sinds Double Dash niet terugzagen is die van de dubbele item boxes. Spelers kunnen nu opnieuw tot twee voorwerpen tegelijk dragen om het elkaar lastig te maken op de racebaan.

4. Snipperclips / Een innovatieve coöp-game

Snipperclips is een coöperatieve game die twee spelers, met elk een Joy-Con in de hand, samen laat nadenken om puzzels op te lossen. Ze hebben elk controle over een stukje papier en kunnen in elkaar snijden en op elkaar springen om levels te doorkruisen. De joysticks, knoppen en bewegingssensoren van de Joy-Con worden allemaal benut. Het wordt zeker een leuke titel, eentje om in het oog te houden.

5. Sonic Mania / Need for Speed: Hedgehog edition

Een grote fanservice naar liefhebbers van de originele games, zo lijkt het wel. Sonic Mania brengt die oude graphics terug naar wat een nieuwe game zou moeten worden. Wij speelden met Sonic, die gevolgd werd door zijn goede vriendje Tails, het eerste level uit en voelden dat gevoel van weleer opduiken.

6. Skylanders: Imaginators / Onverwacht grafische pracht

Wel, dit is eigenlijk zo'n beetje God of War voor het jongere publiek, met een briljant marketingteam. Het enige dat we hierover nog wel MOETEN zeggen, is dat het grafisch eigenlijk een heel mooi spel bleek te zijn.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair