4gamers.be

Valve werkt aan nieuwe singleplayer game(s) en meer

Door Jay, 18-01-2017 11:05, bron: eurogamer

Gabe Newell, grote man van Valve en Steam, heeft afgelopen nacht op Reddit een AMA-sessie (Ask Me Anything) gehouden. Een releasedatum voor Half-Life 3 kwam niet naar buiten, maar Newell had wel enkele andere interessante, zij het vaak korte antwoorden klaar.

Om te beginnen kreeg Newell de vraag of Valve zelf nog werkte aan "fully-fledged singleplayer games", waarop het simpele maar duidelijke antwoord "yes" kwam. Valve werkt dus aan een of meerdere singleplayer games. Of die ooit ook effectief gaan verschijnen, is natuurlijk een andere vraag. Daarna kwam ook de vraag of de kans bestond dat er een nieuw IP zou komen dat zich afspeelt in het universum van Half-Life en Portal, waarop Newell "yep" antwoordde. Hier is de vraag natuurlijk of Valve effectief aan een nieuw IP werkt, dan wel of Newell gewoon zegt dat de "kans" inderdaad bestaat.

Ook werd gevraagd of Valve geïnteresseerd is in het maken van een "full game experience" voor de HTC Vive, waarop Newell bevestigend antwoordde. Hij voegde er nog aan toe dat virtual reality volgens Valve belangrijk is als middel voor interessante games.

De vraag is nu natuurlijk ook of het hier allemaal om verschillende projecten gaat (als het al concrete projecten zijn), dan wel of al deze antwoorden aan elkaar gekoppeld kunnen worden. In dat geval zouden we dus een singleplayer VR-game krijgen die zich afspeelt in het universum van Half-Life en Portal. Dat het daarbij om Half-Life 3 gaat, valt wel te betwijfelen, aangezien er dus ook over een nieuw IP gesproken wordt. Bovendien zou het kunnen dat de game in kwestie niet zo "groots" is als fans zouden willen. The Lab speelde zich bijvoorbeeld ook af in het universum van Portal, maar uiteindelijk was dat eerder gewoon een tech demo voor de HTC Vive.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.