4gamers.be

World of Warcraft legacy server houdt er opnieuw mee op

Door Jay, 18-01-2017 15:35

Nostalrius, een World of Warcraft legacy server die spelers de game laat spelen in de staat van voor allerlei uitbreidingen, houdt ermee op en dat niet lang nadat het project weer nieuw leven werd ingeblazen nadat Blizzard het had laten stopzetten. De mensen achter Nostalrius waren namelijk een samenwerking aangegaan met de mensen achter Elysium, een ander legacy project. Tussen de twee partijen ontstonden echter wat meningsverschillen en dat is niet alles.

Over de meningsverschillen blijft het voorlopig wat stil, al werd eerder al duidelijk dat het onder meer te maken heeft met een discussie over wie nu eigenlijk gebruik mag maken van welke code en data. Mogelijk is het ook daarom dat ze bij Nostalrius nu expliciet hebben gevraagd aan Elysium om hun data en code niet te gebruiken nu hun project ermee ophoudt.

Een andere reden voor het stopzetten van Nostalrius is blijkbaar het feit dat de server inmiddels een negatieve status heeft gekregen bij heel wat gewone World of Warcraft spelers. Na de terugkeer van Nostalrius keerde slechts 40% van de daarvoor actieve spelers terug en bovendien werd de server in plaats van als een legacy server aanzien als ee pirate server, hetgeen niet de bedoeling is van de mensen achter het project. Zij hoopten de oude World of Warcraft namelijk gewoon in level te houden en hoopten Blizzard ervan te kunnen overtuigen om officiële legacy servers te voorzien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.