4gamers.be

Ophef over teabagging ban op Killer Instinct toernooi

Door Jay, 25-01-2017 15:41, bron: eurogamer

In de fighting game community is ophef omstaan omwille van een teabagging ban in een groot Killer Instinct toernooi. De organisatie van de Killer Instinct World Cup heeft teabagging verboden omdat het een "leuke, professionele en veilige" ervaring wil bieden, en teabagging zou dus een verkeerd beeld promoten. Bovendien hadden enkele spelers via sociale media blijkbaar naar elkaar uitgehaald na enkele matches waarbij teabagging had plaatsgevonden, en waarbij vervolgens ook gedreigd werd met real-life geweld. De organisatie besloot dan maar om teabagging te verbieden, opnieuw, want ook vorig jaar was het al verboden.

Zowel bij spelers zelf als bij de rest van de community wordt over het algemeen afwijzend gereageerd op de maatregel. Een verbod op teabagging zou immers moeilijk af te dwingen zijn. Heel wat spelers gaan tijdens een wedstrijd constant op en neer met hun personage, niet alleen omdat het deel uitmaakt van hun "flow" maar ook omdat ze zichzelf zo in goede positie tegenover de tegenstander trachten te plaatsen. Het zal dus moeilijk in te schatten zijn wanneer iemand bewust aan teabagging doet.

Een ander argument dat wordt aangehaald tegen een verbod op teabagging is dat het nu eenmaal deel uitmaakt van het psychologische spel. Competitief gamen is meer dan alleen maar op knopjes duwen van een controller of toetsenbord. Naast de game op het scherm wordt er namelijk ook een psychologisch spel daarrond gespeeld. Spelers trachten elkaar van hun melk te brengen, elkaar op te jagen, etc., en teabagging kan daartoe een middel zijn.

Voorlopig blijft de organisatie het verbod behouden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair