4gamers.be

Ban voor bijna 6000 spelers van Pokémon Sun & Moon

Door Jay, 27-01-2017 10:42

5954 spelers van Pokémon Sun en Pokémon Moon hebben een ban aan hun been gekregen van The Pokémon Company. Daardoor kunnen deze spelers niet langer gebruik maken van Game Sync en evenmin kunnen ze deelnemen aan Rating Battles, Battle Competitions en Global Missions. Wie een ban heeft gekregen, krijgt de foutmelding 090-0212 te zien.

De reden voor de bans moet gezocht worden bij wijzigen van save data. Met behulp van third-party software kunnen Pokémon redelijk specifiek gekneed worden, waardoor ze bijvoorbeeld sterker zijn dan doorgaans mogelijk is in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Logisch dus dat men dergelijke Pokémon, en dus ook spelers, wil weren.

The Pokémon Company heeft laten weten dat het regelmatig dergelijke bans zal doorvoeren om het speelveld proper te houden, en er worden nog extra sancties overwogen voor spelers die blijven volharden in het cheaten.

Tegelijk echter is er binnen de Pokémon community ook al bezorgdheid omtrent de acties van The Pokémon Company. Het systeem dat de "valse" Pokémon detecteert blijkt namelijk niet helemaal waterdicht te zijn. Om te beginnen is het mogelijk dat een op zich correcte speler een "valse" Pokémon heeft gekregen via een ruil. Hij of zij wordt dan gestraft voor de acties van een andere speler. Ook lijken er problemen te zijn met Pokémon die zijn overgezet van eerdere versies. In een bepaalde game van de reeks kan een bepaalde Pokémon bijvoorbeeld wel een bepaalde move leren die in Pokémon Sun & Moon niet meer mogelijk is, en die Pokémon overbrengen naar de nieuwste games kan er voor zorgen dat die Pokémon wordt gedetecteerd, wat dan leidt tot een ban. Afwachten dus of The Pokémon Company daar nog iets aan zal kunnen doen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair